Ervaringen
ERVARINGEN DEELNEMERS MINDFULNESSTRAININGEN EN COACHING:
 
Na het kennismakingsgesprek had ik gelijk een goed gevoel over deelname aan de training en voelde me gelijk op m’n gemak bij Ria ! Tot het starten van de training zelf heb ik fijn mogen deelnemen aan de meditaties die Ria wekelijks geeft ( zo leerde ik al hoe ik moest mediteren .. dit had ik namelijk nog nooit gedaan)
Wat ik heb geleerd is dat ik nu regelmatig een “ pas op de plaats neem” niet m’n gedachten met me op de loop laten gaan... bewust worden wat ik denk en doe, echt per dag een moment voor mezelf neem om m’n gedachten te ordenen.
en een herinnering van een aantal fijne weken  waarin we als groep van elkaar hebben geleerd ..met Ria als ons rustpunt, geleider en begeleidster.
Kortom echt een aanrader voor iedereen! Diana

Als mijn gedachtes weer met mij aan de haal gaan heb ik nu een goede manier om dat te stoppen.

Over het algemeen voel ik mij een stuk rustiger en ben ik ook niet zo snel meer van mijn stuk te brengen.

Om de cursus te doen met een klein groepje is zeker aan te raden! Ik heb dat als zeer prettig ervaren.

SABRINA

Ik ben niet iemand die zomaar van alles vertelt in een groep mensen die ik niet ken. Maar Ria heeft ons gelijk gerust gesteld en duidelijk gemaakt dat de bedoeling is dat alles wat hier bespraken binnen deze ruimte zou blijven. Echt professioneel. Iedereen kreeg de ruimte om hun val kuilen te bespreken, en hoe daar op een andere manier mee om te gaan. Ik heb heel veel gehad aan deze training. Ik kan iedereen het aanraden die in de knoop zit met zichzelf om een Mindfulness training bij Ria te doen. ZIGIA

Meteen vanaf de eerste cursusavond was er een grote klik met de mede cursisten. Het heeft mij veel gebracht! 
Piekeren doe ik nog steeds, maar ik kan nu op een vriendelijke manier besluiten daarmee te stoppen. En ook heb ik ervaren dat ik er mag zijn! ANS


De training Mindfulness heeft mij laten zien dat ik de ervaringen die ik meemaak en aanwezige gedachten van verschillende kanten kan bekijken. Dit ondanks mijn rugzakje. Vanwege de zeer prettige omgeving en de erg fijne en professionele mensgerichte begeleiding van Ria is deze training een aanrader om te komen bij wie je wil zijn. Of zoals Loesje zegt: Hoe kan ik stilstaan als mijn gedachten er altijd met mij vandoor gaan’. De eerste positieve stappen zijn gezet…. Eddy

In november 2016 raakte ik door een arbeidsconflict zowel fysiek als mentaal volledig in disbalans. En kreeg het label 'Burn-out' opgeplakt.

De huisarts schreef mij het beste medicijn daartegen voor: de POH-GGZ! (praktijkondersteuner GGZ van de huisarts)

Mezelf afvragen of het leven me ook zo toe zou lachen zonder haar professionele begeleiding als praktijkondersteuner, doe ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik van haar de perfecte handvatten aangereikt heb gekregen om weerbaarder en positiever in het leven te staan.

Meditatie training bij RiMind is zo'n handvat. In het begin stond ik er een beetje sceptisch tegenover. Zou het iets te zweverig zijn voor een nuchtere vrouw als ik? Maar vanaf het allereerste contact met Ria heb ik vertrouwen ervaren en een luisterend oor zonder oordeel. In eerste instantie was 't lastig om de rust te vinden om te mediteren, en stilte ervaren was ook best onwennig, maar al snel voelde het zo fijn, dat het naar meer smaakte. De sessies van twee uur vonden plaats op een sfeervolle zolder, ingericht met meditatiekussentjes- en stoeltjes, fleece plaids, een grote selectie boeken staat beschikbaar voor wie zich wil verdiepen in deze materie. Als je me op de man af vraagt wat de training mij heeft opgeleverd, dan kan ik volmondig zeggen dat mediteren onthaasten van lichaam en geest mogelijk maakt. Det dealen met die nare 'monkey mind'  kan lastig zijn, maar het is zeker niet onmogelijk! Het is prettig dat het gepieker mij momenteel niet altijd meer de baas is. Ik heb geleerd in diverse mindfulness oefeningen om mijn eigen gedachten en gevoelens waar te nemen zónder oordeel. 

Ik relativeer meer, en kijk milder naar de buitenwereld. Ik bewaak mijn grenzen beter. Compassie met anderen gaat mij vrij goed af.

Daarentegen was ik compassie hebben met mezelf, vergeten ....

Kortom, het is flink sleutelen aan jezelf, maar dat is het meer dan waard!

Gerda

Dankzij Ria heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen.

Ook door het mindful dagelijks in mijn leven toe te laten geeft me

dat meer rust in stressvolle situaties en zeker om gedachten niet te blijven volgen.

Marianne

De training heeft mij nieuwe inzichten gegeven, ik heb er heel veel van geleerd. Nu train ik niet alleen dagelijks mijn lijf maar ook mijn hoofd en voel ik me gezonder en emotioneel stabieler.  Ik blijf mediteren, nu dagelijks met Andy J, dat doet me goed.  Dank voor je inspirerende begeleiding op deze voor mij nieuwe en aanvankelijk onbekende weg, ik had nooit kunnen bedenken hoeveel dit voor mij zou kunnen gaan  betekenen. Nogmaals dank!

Caroline

Ria is zelf prettig Mindful: mild, relaxed, maar zelfverzekerd en met een doel. Ik was na een depressie op zoek naar meer dingen die ik zelf kon doen om grip te houden op mijn gedachten en gevoelens. Mij heeft ze geholpen om in het ritme te komen van een dagelijkse meditatie en om daar door de dag heen de vruchten van te plukken. Kijken naar je gedachten in plaats van je erdoor mee te laten voeren, het is in de ochtend een oefening en overdag een wijsheid waar ik veel aan heb. Het grootste compliment voor Ria is natuurlijk dat ik ook na de training door ben gegaan met Mindfulness. En ook ik voel me nu milder, relaxter, zelfverzekerder en doelgericht. Ik gun het iedereen.

Eric (Bidmanager in IT)

Mindfulness: De smeerolie voor je brein!

Een mens is geen machine, maar heeft wel brandstof en onderhoud nodig.

We eten, drinken en sporten... Maar we vergeten vaak dat ons brein ook onderhoud nodig heeft.

Dus waarom zou je je brein niet dagelijks een drupje mindfulness geven?

 

Mijn ervaring: Het maakt me meer ontspannen en bewuster van mijn gedachten.  Het helpt me beter te relativeren en daardoor minder stress en positiever leven.

Bart

Dank je wel Ria voor de steunende mindfulness lessen. Vanaf het eerste gesprek voelde ik me gehoord en gaf je mij een veilig gevoel.  Wat echt bij mij paste was  niet alleen de mindfulness oefeningen maar ook zeker de gesprekken die we erna hadden met onze kleine groep. Hierdoor kreeg ik veel inzicht over hoe ik dingen nu echt anders moest doen.  Het blijft moeilijk om het allemaal goed te doen in je leven maar door elke keer terug te komen op je wijze woorden lukt het beetje bij beetje steeds beter. Toch best bijzonder voor iemand zoals ik die mijn hele leven al als een sneltrein door het leven gaat.

Veel dank en zeker nog tot ziens.

Ole 

Een cursus ‘Mindfullness’ bij Ria kan ik iedereen aanbevelen. Door haar heb ik geleerd om meer bewust en ontspannen in het leven te staan.

Ria is een betrouwbare, betrokken en integere persoon die haar groep op een fijne manier begeleidt en een ieder daarbij in zijn/haar eigen waarde laat.

Patricia

Naast de mindfulnesstraining, dat voelde als een warm bad, vind ik het vooral knap dat je mij zodanig wist te inspireren dat ik wat ik geleerd heb bij jou ook in mijn dagelijkse leven toe pas nu de training is afgelopen! Minstens zo belangrijk......

Liefs, Odette

Ik ben niet zo van de zweverige oplossingen. Meditatie leek me helemaal niets. Bovendien vroeg ik me af hoe een half uur stilzitten ooit een bijdrage kon leveren aan een rustige geest. Het leek me vooral saai.

 

Tot ik een paar maanden geleden de BBC-documentaire ‘Hoe word je een zorgeloos mens?’ zag. Hierin kwam een wetenschapper aan het woord die had aangetoond dat dagelijkse meditatie niet alleen ontspannend is, maar het brein ook daadwerkelijk verandert. Meditatie werd vergeleken met een dagelijkse work-out; in plaats van de spieren te trainen, trainde je de hersens, met als gevolg: minder stress, meer focus en meer rust in je hoofd. 

 

Dat leek me wel wat. Ik besloot het een kans te geven en ben diezelfde dag nog begonnen. Helaas bleek het niet zo makkelijk als het leek. Mijn gedachten gingen alle kanten op en ik werd er alles behalve rustig van. Omdat ik het toch graag echt wilde proberen, ben ik op zoek gegaan naar een mindfulnesscursus. Zo kwam ik bij Ria terecht.

 

Ria is lekker down to earth en dat vind ik erg prettig. Ze  leerde me de basisbeginselen van het mediteren en liet me met praktische tips en wijze raad zien hoe ik mindfulness ook kan toepassen in de drukte van het dagelijks leven. 

 

Na acht weken mediteren is mijn leven verandert. Ik heb nog steeds stressvolle momenten en ik ben ook nog lang geen zen-meester, maar ik heb wel meer rust gevonden. Door het mediteren kan ik — waar ik ook ben — het gevoel van rust en kalmte snel oproepen. Het geeft me het gevoel dat ik beter ben opgewassen tegen de hectiek van het bestaan. Ik raad iedereen aan om zo’n cursus bij Ria te doen.
Mindfulness werkt echt!
Jozua, kinderboekenschrijver

“De RiMind Mindfulness training laat je met behulp van meditatie  met aandacht in het Nu leven, door  in contact komen met je gevoel en  je hoofd meer los te laten.   In haar omgeving van rust en vertrouwen helpt Ria om op een milde wijze naar je eigen spiegelbeeld te kijken en in het Nu te zijn. Is je MIND  te FULL dan is de training zeker  een aanrader.

Rian“

Waarom mindfulness bij Rimind werkt voor mij:

     Ria is voor mij een voorbeeld van"loslaten". Je niet ergeren aan de ander. Die mag zijn zoals hij/zij is. Sommige trainers/coaches zeggen over zichzelf dat ze weinig ego hebben.
Ria heeft dat niet nodig. Ze straalt rust uit. Daarnaast veel ruimte en oprechte aandacht voor de ander.
Daardoor voel  ik me vrij om me te uiten en dingen te vertellen die zeer persoonlijk zijn.
Ik voel geen oordeel; niets is raar en dat voelt veilig.
      We volgen de training met z'n vieren en die kleinschaligheid is prettig. Er is naast het mediterenaandacht voor elkaar en er is ruimte om de ervaringen van de afgelopen week te delen.
Ria raadt aan om thuis bepaalde oefeningen te doen maar laat de regie en verantwoordelijkheid bij onszelf. Ook tijdens de training wordt er geoefend met het herkennen van patronen bij de ander en bij jezelf. Ria bevraagt je op een rustige manier maar laat niet zomaar los. Ze weet door te vragen zonder dat het te spannend of confronterend wordt.
     Voordat je besluit om je in te schrijven wil Ria graag eerst kennismaken via een persoonlijk
gesprek. Ik ben kritisch en vond het fijn om een aantal vragen te kunnen stellen en een indruk van Ria te krijgen, als persoon maar ook qua deskundigheid. Als dat laatste ontbreekt werkt het voor mij niet en kan ik me niet overgeven. Ik had, als dat het geval was geweest,me zeker nietvastgelegd en dat had Ria dan ook prima gevonden omdat het voor de groep vervelend is indien er mensen tussentijds afhaken,vertelde ze.
Misschien niet zo commercieel maar wel getuigend van zorgvuldigheid en een visie. (Vond ik )
     Tot slot nog iets over de lokatie. We zitten op een knusse, mooi verbouwde zolder.
Er staat een boekenkast met veel mij aansprekende boeken over mindfulness en andere
daaraan gerelateerde onderwerpen. Die worden gratis uitgeleend op basis van vertrouwen.
Er is voor ieder wat wils aan zitmateriaal. Er staan ook goed zittende stoelen voor de minder
soepele  mens :-)) Daarnaast goede kussens en meditatie bankjes.Voor wie het koud heeft zijn er heerlijke fleece plaids en daar mag je dan heel suf(maar wel rechtop!) onder zitten. Kortom: voldoende comfort wie niet teveel af wil zien.

     Naast het bovenstaande verhaal moet ik niet vergeten om te zeggen dat mindfulness training werkt! Ik word er rustig van en merk dat ik problemen sneller kan relativeren.
Ineke ( manager in de gezondheidszorg)

Als ik aan de cursus terugdenk concludeer ik dat Ria en de deelnemers in de groep mij op andere gedachten gebracht, gedachten die ik zelf niet zo gauw zou bedenken.  Relativerend en toch met begrip en gevoel.

Ik heb geleerd stil te staan bij hoe gehecht ik ben aan de gedachten die mij beperken om me goed te voelen.Dit door middel van onder andere de meditatie en de uitleg van Ria tijdens de cursus. Door het opschrijven en beantwoorden van de vragen in het werkboek kreeg ik gaandeweg steeds meer ruimte om in communicatie anders om te gaan met mensen en sterker te staan in situaties die ik aanvankelijk moeilijk vond.

Frieda

“Uit nieuwsgierigheid begonnen aan de mindfulness training. Tot mijn verrassing heeft het mij méér gebracht dan verwacht. Ben nu beter in staat te genieten van de prettige dingen en vooral het kunnen accepteren van de minder prettige dingen, die tenslotte onvermijdelijk zijn. Dank je wel Ria!” Carolien

Vanaf de eerste training was er een vertrouwde, in elkaar geïnteresseerde sfeer, mijn zorgen zijn niet veranderd, maar door de mindfulness trainingen bij Ria, kijk ik nu heel anders tegen die zorgen aan en zie ik het nu meer als een periode in mijn leven die ook veel moois met zich mee brengt! 

Irene

"Wauw, ik creëerde door mindfulness een soort van ruimte en veerkracht in m'n brein. En kan dit nu zelf toepassen. Hierdoor kan ik beter bij t moment stilstaan en genieten. Maar ook minder fijne situaties beter overzien ipv in de stress te schieten." 

Astrid

"Door mindfulness 
...twijfel ik minder doordat ik heb geleerd een keus voor mezelf te maken.
…ben ik leuker  voor mezelf geworden en dat gun ik iedereen"    

Elles

"Ria heeft mij de afgelopen tijd erg geholpen meer inzicht te krijgen over mezelf."

"Door de mindfulness kan ik mijn gedachten zien als gedachten die ik heb ipv dat ik mijn gedachten ben.  Dit werkt voor mij erg rustgevend. Ik laat me hierdoor minder door mijn gedachten leiden."

"Door de mindfulnesstraining heb ik meer inzicht verkregen in wat spanningen oproept bij mij en en hoe ik daarmee geneigd ben om te gaan. Ik leef meer in het hier en nu."